Biskvier -Siri


Jag kommer vinna hela Sverige bakar... Eller ;)
 
BISKVIER
 
Antal portioner: 30 st
Färdigt på: 2,5 h
 
Ingredienser:

Botten:

150 g sötmandel 
2 dl strösocker 
2 st äggvitor 
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor 

Smörkräm:

300 g smör 
3 dl florsocker 
1 st äggula 

Smaksättning:

50 g mörk choklad 
10 st jordgubbar 
1 tsk maizena 
1 msk socker 
6 st passionsfrukter 

Dekoration:

300 g vit choklad 
200 g mörk choklad 
50 g hasselnötter 
10 skivor jordgubbar med blast 
Gul färgpasta

Gör så här:

1. Bottnarna
Värm ugnen till 175 grader. Rosta mandeln och mixa fint. Blanda med sockret och tillsätt en äggvita i taget så att konsistensen blir en ganska fast röra som lätt bildar toppar.

2. Smaksätt 1/3 av smeten med kardemumman. Spritsa ut 30 rundlar stora som en krona på en plåt med bakplåtspapper. Grädda gyllenbruna i ca 10 min. Dom ska fortfarande vara lite sega i mitten. Dra av pappret från bottnarna. Blöt baksidan så lossnar pappret lättare. Låt svalna.

3. Smörkräm
Rör smöret pösigt och rör ner äggulan, sikta i florsockret.

4. Smaksättning - Jordgubb
Skär alla 10 jordgubbar i skivor på höjden. Spar mittenskivan med blasten och lägg åt sidan till dekorationen. Koka upp resten av jordgubbsbitarna och mixa slätt. Red med lite maizena, kyl. Smaksätt med 1/3 av smörkrämen. Fyll baksidan på kardemummabottnarna och forma en liten topp, ställ kallt.

5. Smaksättning - Passionsfrukt
Skrapa ur fruktköttet på alla frukter och spar några frön till dekoration. Koka upp en snabbis och sila bort fröna, svalna och smaksätt 1/3 av smörkrämen. Fyll 10 bottnar, kyl.

6. Smaksättning - Choklad
Smält 50 g mörk choklad i vattenbad. Låt svalna något. Smaksätt 1/3 av smörkrämen. Fyll 10 bottnar och ställ kallt.

7. Dekorera - Jordgubbsbiskvierna
Smält den vita chokladen i vattenbad och doppa halva biskvin i den så all fyllning täcks, kyl så det stelnar.

8. Skär ett uppoch ner vänt v i botten på dom sparade jordgubbsskivorna. Smält den mörka chokladen i vattenbad och doppa jordgubbsbitarna och ställ på toppen av jordgubbsbiskvierna. Ringla sen över mörk choklad. Kyl.

9. Dekorera - Passionsbiskvierna
Doppa fyllningen i vit choklad och färga resterande vit choklad gul med färgpastan. Ringla den över biskvierna och toppa med några frön. Kyl.

10. Dekorera - Chokladbiskvierna
Hacka hasselnötterna fint och rosta i ugnen ca 7 min tills det doftar gott. Smält mörk choklad i vattenbad och doppa fyllningen så den täcks. Strö dom hackade hasselnötterna runtom kanten på chokladen. Kyl.

 

Usch vilken skam, jag borde inte satsa på bakning men goda var dom! 

 
 


gott :D

2013-11-30 // 00:35:06

Skriv något fint här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo